Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev a spus că a vorbi despre imposibilitatea unui război nuclear este o greșeală

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaMedvedev
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
Vicepreședintele Consiliului de Securitate Medvedev a spus că a vorbi despre imposibilitatea unui război nuclear este o greșeală.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Nimeni nu vrea un război nuclear și trebuie totul făcut pentru ca un colaps nuclear să nu se întâmple niciodată pe Pământ, dar a vorbi despre imposibilitatea lui este o greșeală, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera, citat de RIA Novosti.

„Vedeți, când se vorbește că este imposibil, pentru că nu se poate niciodată, se înșală mereu. Mai mult decât atât, armele nucleare au fost deja folosite în istoria omenirii”, a spus Medvedev într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera.

Cel mai important lucru, potrivit lui Medvedev, „este ca deciziile pe care le iau țările trebuie să fie luate cu capul limpede și ținând cont de toate realitățile”.
El a amintit că, în conformitate cu doctrina sa, Rusia va răspunde la o lovitură nucleară doar dacă va fi supusă unui astfel de atac sau dacă infrastructura sa critică va fi atacată sau dacă Federația Rusă va fi lovită de arme convenționale, dar această lovitură va fi de o așa natură, încât va amenința existența statului.
„Anume despre asta, la fel, nimeni nu trebuie să uite. De asemenea, este firesc că nimeni nu vrea un război nuclear. Acesta este o fundătură, acesta este sfârșitul umanității și toți trebuie să facem totul pentru ca un colaps nuclear să nu se întâmple niciodată pe Pământ”, a spus Medvedev.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Rusia
Medvedev a spus că Rusia desfășoară în Ucraina anume o operațiune specială
Fluxul de știri
0