Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Interpolul atrage atenția: înarmarea Ucrainei poate duce la înarmarea crimei organizate

© AFP 2024 / Roslan RahmanInterpol
Interpol - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
Interpolul atrage atenția asupra riscului ca armele trimise în Ucraina să ajungă în mâinile infractorilor și crimei organizate din Europa și nu numai.
BUCUREȘTI, 3 iun - Sputnik. Jürgen Stock, directorul Interpol, a declarat că ”marea disponibilitate de arme în timpul conflictului actual va duce la proliferarea armelor ilicite în faza post-conflict”.
De asemenea, el a atras atenția că aceste arme vor ajunge pe piața neagră din Europa și din țările scandinave, unde prețurile sunt semnificativ mai mari, conform agenției de presă Anadolu.
Aliații occidentali ai Kievului au expediat tone de echipament militar în Ucraina, fără să controleze destinația acestui echipament militar, care a ajuns să înarmeze nu doar unitățile armatei ucrainene, ci și structurile neonaziste din așa numitele ”gărzi naționale”, dar și unități paramilitare.
Șeful Interpol a atras atenția că riscul este acela ca și armele grele să devină astfel disponibile pe piața neagră, a crimei organizate, ceea ce ar trebui să ducă la creșterea gradului de alertă al statelor.
Fluxul de știri
0