Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

„Solnțepek”: Cea mai letală armă non-nucleară a Rusiei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cele mai importante caracteristici ale celei mai letale arme non-nucleare a Rusiei.
Puterea „Solnțepek” la o distanță de până la 10 km este semnificativ superioară artileriei clasice: salva unui sistem (24 de obuze) „acoperă” o suprafață de patru kilometri pătrați. Capul muniției termobarice reactive de 220 mm (217 kg) conține o compoziție care, la atingerea țintei, este „ușor” detonată cu formarea unui nor de aerosoli. Apoi, sarcina principală inițiază o explozie volumetrică. Temperatura la epicentru este de până la 3000 de grade Celsius și o scădere uriașă de presiune apocaliptică și garantată distruge vehiculele blindate, fortificațiile și militarii inamicului din adăposturi.
Caracteristicile unice de luptă îi permit lui „Solnțepek” să rămână indispensabil, chiar și după apariția în armata rusă (în 2020) a noului sistem TOS-2 „Tosocika” bazat pe vehiculul Ural cu sarcină utilă crescută și capacitate de mișcare pe teren dificil, cu navigație prin satelit și sisteme de luptă radioelectronică.
Masa vehiculului de luptă este de 44 de tone. Viteza maximă - 65 km / h, capacitatea rezervorului permite parcurgerea unei distanțe de 550 km.
TOS-1A se clasează în mod constant printre primele cinci arme furnizate de Rosoboronexport clienților străini. În spațiul post-sovietic, Solnțepek a fost adoptat de Armenia, Azerbaidjan și Kazahstan. În străinătatea îndepărtată dispun de astfel de sisteme Algeria, Arabia Saudită și Irak.
Fluxul de știri
0