Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Bancher american: ”Vine un uragan economic!”

© AP Photo / Richard Drew, FileTrader John Santiago, center, works on the floor of the New York Stock Exchange
Trader John Santiago, center, works on the floor of the New York Stock Exchange - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Vine un uragan economic” a avertizat miercuri, fără a da alte explicații, directorul executiv al JP Morgan, una din cele mai puternice bănci americane.
BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik. ”Vine un uragan economic” a avertizat miercuri, fără a da alte explicații, directorul executiv al JP Morgan, una din cele mai puternice bănci americane. Simpla declarație a ”greului” din sistemul bancar american a avut efecte asupra bursei.

Citigroup a scăzut cu 2,6%, Goldman Sachs, cu 3 %, Morgan Stanley - 2,5%, și Bank of America cu 2,5%, semne ale stresului din sistemul bancar american.

Mesajele care vin din economie sunt din ce în ce mai proaste, iar investitorii de pe piețele financiare, deja în alertă maximă, cresc dobânzile în încercarea de a stăvili inflația care devine galopantă în SUA.
Inflația a ajuns la un maxim de 40 de ani în SUA și la un maxim de 20 de ani în Europa, iar băncile centrale, pentru a o stăvili, pun presiune mai mare asupra economiilor prin creșterea dobânzilor. De aici un cerc vicios care anunță venirea inevitabilă a unei mari crize economice.
Incapacitatea guvernelor de a înțelege consecințele asupra economiei și societății a războiului economic dus de țările occidentale contra Federației Ruse nu face decât să agraveze efectele uraganului economic ce urmează să lovească statele occidentale.
The EURO logo is pictured in front of the European Central Bank, ECB in Frankfurt/Main, central Germany, on November 6, 2014 - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Editoriale
Visele Ucrainei s-au împlinit: Europa îi va da mulți bani. În credit
Fluxul de știri
0