Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Astăzi este Ziua Internaţională a Copiilor: Evenimentele la care pot participa micuții

© Sputnik / Mihai Carauscopii
copii - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Abonare
În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copiilor.
CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. De 1 iunie, în Chișinău copiii pot beneficia de o călătorie gratuită cu troleibuzul turistic. Anunțul a fost făcut astăzi de municipalitate. Excursiile încep de la Arcul de Triumf și vor fi organizate după următorul program:
I rută: ora 12:00 – excursie în l. rusă, cu un ghid de turism;
II rută: ora 14:00 – excursie în l. română, cu un ghid de turism;
III rută: ora 16:00 - excursie în l. rusă, cu un ghid de turism;
IV rută: ora 18:00 - excursie în l. română, cu un ghid de turism.
Îmbarcarea în troleibuzul turistic va avea loc după principiul „primul venit – primul servit”. Numărul de locuri disponibile pentru o excursie va fi de 22 persoane, iar copiii cu vârsta sub 7 ani vor fi însoțiți de părinți.
Și în acest an, între orele 15:00 - 17:00, pe strada Columna (tronsonul între str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și str. A. Pușkin) se va desfășura atelierul de pictură „Pictăm chiar pe troleibuz”.
Tot astăzi, Parlamentul invită copiii să admire mașinile de epocă din dotarea instituției. În fața clădirii Legislativului vor fi expuse două automobile retro – Limuzina ”Gaz-14”, anul producerii 1987, și ”ZIL 41047”, anul fabricării 1989. Acestea au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Iar pe parcursul zilei micii vizitatori vor putea să se plimbe cu cele două bijuterii pe patru roți din garajul Parlamentului.
Parlamentul anunță că vor avea loc și alte evenimente dedicate sărbătorii copiilor, la care sunt invitați să participe și copiii familiilor refugiate din Ucraina.
Tot cu acest prilej, în incinta Parlamentului este vernisată Expoziția de desen ”Pacea și războiul, prin ochii copiilor”, organizată în cadrul Programului Național ”Respect Moldova, uniți pentru PACE”.
Tot pe 1 iunie, micuții sunt așteptați și la Gradina Zoologică, unde vor intra gratuit.
Ziua copiilor - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Societate
Ziua copiilor la Chișinău: Primăria organizează mai multe evenimente pentru micuți
Fluxul de știri
0