Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Misiunea de pacificatori a avut un rol important pentru stabilizarea situației în țară

Misiunea de pacificatori a avut un rol de stabilizare
Abonare
În contextul Zilei Internaționale a Pacificatorului, sărbătorită anual pe data de 29 mai, analistul politic Corneliu Ciurea a vorbit despre importanța acestei zile inclusiv pentru integritatea țării:" Această misiune trebuie să existe".
Într-un interviu exclusiv pentru Agenția Sputnik Moldova, expertul politic Corneliu Ciurea a menționat despre importanța misiunii de pacificatori și unele interpretări eronate despre importanța acesteia.
"Misiunea de pacificare stabilită la începutul anilor 90 a avut un rol important pentru stabilizarea situației în țară și a păcii în regiune. Această misiune trebuie să există în caz contrar lucrurile ar fi degenerat", a declarat Ciurea
Expertul a menționat că pe parcursul anilor au fost mai multe voci, reprezentanți ai diferitor partide care au criticat prezența lor. Însă, faptul că avem pacificatori în zonă ne-a ferit de mai multe pericole.
"Acest format de 1+1+1, care cuprinde Republica Moldova, Federația Rusă și pacificatorii transnistreni rămâne în picioare. Nimeni nu a propus un alt format tranșant. Acel format de 5+2 este unul mai degrabă de căutarea unor soluții", a mai spus Ciurea.
Fluxul de știri
0