Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova, importul și exportul de arme a fost suspendat pe perioada stării de urgență

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis ca importul și exportul de arme să fie suspendat pe durata stării de urgență.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Importul și exportul de arme destinat civililor a fost suspendat în Republica Moldova, pe perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale.
„Se suspendă pe perioada stării de urgență, efectuarea operațiunilor de import, export\reexport și tranzitul cu arme și muniții cu destinație civilă, cu excepția importului de muniții”, se arată în decizia publicată pe site-ul oficial al Guvernului.
Potrivit noii decizii, condițiile pentru comerțul cu arme și muniții a fost înăsprit pentru circuitul civil. În special, aceste nu vor fi expuse pe vitrină, dar se vor regăsi doar într-un catalog cu descrierea tehnică. O altă prevedere presupune ca accesul în magazinele de comercializare a armelor să se permită într-un număr ce nu va depăși trei persoane, iar proprietarii să mărească numărul persoanelor responsabile de supravegherea continuă a proceselor comerciale.
"Se permite meșterilor\armurieri desfășurarea operațiunilor de testare și verificare a armelor și examinarea tehnică periodică a armelor, pentru care se face dovada deținerii legale de către posesorul de armă", se mai arată în decizia luată astăzi de CSE.
Totodată, vânzarea armelor va fi permisă doar persoanelor care dețin permis de armă.
Amintim că pe 24 februarie autoritățile de la Chișinău au introdus stare de urgență pentru 60 de zile, iar ulterior a fost prelungită pentru încă 60 de zile.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Politică
CSE a luat noi măsuri privind facilitarea exportului și de susținere a refugiaților
Fluxul de știri
0