Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important pentru cei care dau în chirie bunuri imobile - detalii

© Sputnik / Mihai CarausCasă de locuit
Casă de locuit - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat anunță data limită pentru achitarea impozitelor de către cei care dau în folosință bunuri imobile.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice trebuie să achite impozit până la data de 25 a fiecărei luni.
Astfel, cei care dau în folosință bunuri imobile prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele vor achita impozitul pe venit în mărime de 7% din venitul obținut de la transmiterea în posesie sau în folosință a proprietății imobiliare.
„Conform prevederilor Codului fiscal, persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și transmit în posesie şi/sau în folosinţă proprietate imobiliară altor persoane fizice, inclusiv prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, sunt obligate să depună la Serviciul Fiscal de Stat Declaraţie-Cerere, conform Ordinului SFS nr. 622/2018 (anexa nr. 2), în termen de 7 zile de la transmiterea proprietății imobiliare”, precizează Serviciul Fiscal de Stat.
În cazul în care persoanele respective nu încheie un contract, acestea urmează să precizeze în Declarația - Cerere, prin bifă, că „nu este întocmit contract în scris de transmitere în posesie și/sau în folosință”.
Totodată, în cazul în care contribuabilul deține semnătura electronică/mobilă acesta are posibilitatea de înregistrare a Declarației-Cerere prin intermediul serviciilor electronice, și anume, SIA „e-Cerere” modulul „Cererea de înregistrare a contractelor de dare în locațiune a bunurilor imobiliare de către persoanele fizice”, fără deplasarea la subdiviziunea Serviciului Fiscal de Stat.
Serviciul Fiscal anunță că achitarea poate fi efectuată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, alegând serviciul „Impozitul pe venit pentru predarea în posesie și/sau folosință a imobilului”.
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Internațional
Ucraina vrea să se ascundă în spatele... gazului rusesc
Fluxul de știri
0