Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii vor protesta astăzi în centrul Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausVlad Batrîncea la o acțiune de stradă
Vlad Batrîncea la o acțiune de stradă - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unul dintre fruntașii Partidului Socialiștilor a anunțat că astăzi socialiștii invită oamenii să iasă să participe duminică la o manifestație de protest.
CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Deputatul Vlad Batrîncea a invitat “toți cetățenii Republicii Moldova să participe la o acțiune de protest care se va desfășura lângă Parlament, duminică, 29 mai, la ora 12:00”.
El a făcut acest apel în cadrul unei emisiunii televizate, după care a fost citat de serviciul de presă al PSRM.
Bătrîncea a spus că motivul protestului este faptul că “guvernare nu aude opoziția”.
„Atunci când guvernarea nu aude opoziția, opoziția începe proteste pentru a restabili echilibrul democratic în societate”, a subliniat secretarul executiv al PSRM.
„Vom protesta, vom lupta, vom edifica o societate democratică în Republica Moldova, unde toți sunt egali, unde este auzit fiecare cetățean”, a adăugat Batrîncea.
Vom preciza că socialiștii au organizat acțiuni de protest în Capitală după ce autoritățile l-au reținut, în data de 25 mai, pe fostul lider socialist și fostul președinte al țării Igor Dodon.
Deja a doua zi, în data de 26 mai, magistrații de la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana a decis aplicarea măsurii preventive arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile lui Igor Dodon. Tot atunci judecătorii au admis integral recursul procurorilor privind stabilirea termenului de arest pentru 30 pe numele cumnatului fostului șef de stat, Igor Dodon. Acesta va sta următoarea lună în penitenciarul numărul 13.
Procurorii au declarat că vor constesta decizia. Recursul lor urmează să fie examinat la Curtea de Apel Chișinău, în data de 31 mai 2022, începând cu ora 13:00.
Fluxul de știri
0