Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Socialiștii s-au adunat în fața Parlamentului

© Sputnik / Дмитрий ТереховМитинг протеста ПСРМ перед парламентом
Митинг протеста ПСРМ перед парламентом - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Abonare
Câteva mii de oameni au răspuns la apelul liderilor socialiști și au ieșit la manifestația de protest anunțată de acestea în fața Parlamentului.
CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Amintim că ieri deputatul Vlad Batrîncea a invitat, în cadrul unei emisiuni televizate, “toți cetățenii Republicii Moldova să participe la o acțiune de protest care se va desfășura lângă Parlament, duminică, 29 mai, la ora 12:00”.
Bătrîncea a spus că motivul protestului este faptul că “guvernare nu aude opoziția”.
„Atunci când guvernarea nu aude opoziția, opoziția începe proteste pentru a restabili echilibrul democratic în societate”, a subliniat secretarul executiv al PSRM.
„Vom protesta, vom lupta, vom edifica o societate democratică în Republica Moldova, unde toți sunt egali, unde este auzit fiecare cetățean”, a adăugat Batrîncea.
Precizăm că socialiștii au organizat acțiuni de protest în Capitală după ce autoritățile l-au reținut, în data de 25 mai, pe fostul lider socialist și fostul președinte al țării Igor Dodon.
Deja a doua zi, în data de 26 mai, magistrații de la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana a decis aplicarea măsurii preventive arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile lui Igor Dodon. Tot atunci judecătorii au admis integral recursul procurorilor privind stabilirea termenului de arest pentru 30 pe numele cumnatului fostului șef de stat, Igor Dodon. Acesta va sta următoarea lună în penitenciarul numărul 13.
Procurorii au declarat că vor constesta decizia. Recursul lor urmează să fie examinat la Curtea de Apel Chișinău, în data de 31 mai 2022, începând cu ora 13:00.
Fluxul de știri
0