Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii au protestat în fața Parlamentului

© Sputnik / Дмитрий ТереховМитинг протеста ПСРМ перед парламентом
Митинг протеста ПСРМ перед парламентом - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Abonare
Câteva mii de oameni au participat astăzi la mitingul desfășurat de Partidul Socialiștilor în fața Parlamentului.
CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Acțiunea de protest a fost anunțată în ajun de unul dintre fruntașii PSRM Vlad Bătrâncea. Ea a purtat un caracter antiguvernamental și s-a axat pe apărarea drepturilor sociale ale cetățenilor.
Deși mitingul de protest a fost anunțat și organizat de Partidul Socialiștilor, în cadrul lui nu au fost utilizate simbolurile acestui formațiuni.
Manifestanții au scandat lozinci antiguvernamentale, au cerut demisia Guvernului Gavrilița și au criticat guvernanții pentru că persecută opoziția.
La microfonul instalat în fața sediului Parlamentului au fost admiși toți vorbitorii.
Între vorbitori a fost și fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc, care a constatat că majorarea prețurilor în mandatul actualilor guvernanți duce la sărăcirea populației. El a spus că autoritățile se implică în înfăptuirea justiției și intimidează opoziția.
La mitingul de la Chișinău au venit și reprezentanți ai autonomiei găgăuze.
„Nu avem cu ce să hrănim copiii în grădinițele noastre, primarii sunt nevoiți să închidă grădinițele și să trimită cadrele didactice în vacanță forțată, iar părinții trebuie să se gândească ce să facă cu copiii mici. Școlile noastre nu au ce să plătească pentru gaz, cheltuim banii care r trebui să meargă la munca plătită a profesorilor”, a spus deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Elena Iurcenko.
Precizăm că socialiștii au organizat acțiuni de protest în Capitală după ce autoritățile l-au reținut, în data de 25 mai, pe fostul lider socialist și fostul președinte al țării Igor Dodon.
Deja a doua zi, în data de 26 mai, magistrații de la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana a decis aplicarea măsurii preventive arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile lui Igor Dodon. Tot atunci judecătorii au admis integral recursul procurorilor privind stabilirea termenului de arest pentru 30 pe numele cumnatului fostului șef de stat, Igor Dodon. Acesta va sta următoarea lună în penitenciarul numărul 13.
Procurorii au declarat că vor constesta decizia. Recursul lor urmează să fie examinat la Curtea de Apel Chișinău, în data de 31 mai 2022, începând cu ora 13:00.
© Sputnik / Дмитрий ТереховМитинг протеста ПСРМ перед парламентом
Митинг протеста ПСРМ перед парламентом - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Митинг протеста ПСРМ перед парламентом
Fluxul de știri
0