Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron și Scholz i-au vorbit lui Putin despre necesitatea ridicării blocadei de la Odesa

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLEmmanuel Macron și Olaf Scholz
Emmanuel Macron și Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Abonare
Macron și Scholz i-au vorbit lui Putin despre necesitatea ridicării blocadei de la Odesa pentru exportul de cereale
Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz i-au vorbit liderului rus Vladimir Putin despre necesitatea ridicării blocadei de la Odesa pentru a exporta cereale ucrainene, a anunțat Palatul Elysee.
Sâmbătă, Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz. Potrivit Kremlinului, părțile au făcut un schimb de opinii asupra aspectelor de actualitate ale situației din Ucraina.
„Președintele Emmanuel Macron și cancelarul Olaf Scholz, într-o conversație cu președintele Vladimir Putin, au insistat asupra necesității urgente de a ridica blocada de la Odesa pentru a permite exportul de cereale ucrainene peste Marea Neagră și pentru a evita o criză alimentară globală”, a anunțat Palatul Elysee, într-un comunicat în urma convorbirilor telefonice.
Sursa notează că președintele Franței și cancelarul Germaniei au luat act de promisiunea președintelui Rusiei de a asigura navelor acces în portul ucrainean pentru exportul de cereale, dacă acesta este deminat în prealabil.
Fluxul de știri
0