Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Câți ar putea dura conflictul militar din Ucraina – Iată ce spune un general rus

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaVladimir Șamanov
Vladimir Șamanov - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Abonare
Generalul rus Vladimir Șamanov a cerut societății să nu le încurce militarilor și să nu ceară accelerarea ritmurilor de desfășurare a operațiunii militare în Ucraina.
CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Demilitarizarea Ucrainei poate dura de la 5 la 10 ani, nu trebuie ca militarii să fie împiedicați să-și facă treaba și să accelereze operațiunea specială, a declarat pentru RIA Novosti general-colonelul Vladimir Șamanov, vicepreședintele Comitetului pentru Dezvoltarea Societății Civile Dumei de Stat.
„Da, demilitarizarea Ucrainei poate dura de la 5 la 10 ani... Astăzi, există clar tendința de a rezolva problema Donbas-ului în totalitate, iar mijloacele disponibile permit acest lucru... Nu este nevoie să facem nicio accelerare în viitorul previzibil”, a spus el.
Generalul a adăugat că este necesar ca militarilor să li se permită să îndeplinească, fără intervenții din afară, a sarcinile care au fost puse în fața lor, oferind în același timp ajutor în teritoriile eliberate.
„Ar trebui să li se permită militarilor să rezolve problemele fără amestec, dar în teritoriile în care formațiunile naționaliste au fost înfrânte, este necesar să se acorde asistență – să fie înființate autorități locale, să restabilească infrastructura și să creeze condiții pentru o existență civilizată a populației”, a adăugat Vladimir Șamanov.
Șamanov a precizat că durata îndelungată a operațiunii militare speciale în Ucraina ar putea face ca Rusiei să- fie mai complicat „să se opună Occidentului colectiv”.
„Există practică mondială... Cu cât durata acestui gen de operațiuni este mai lungă, cu atât acestea afectează mai semnificativ starea de spirit în societate... Armata noastră este cu adevărat conștientă că cu cât NWO continuă mai mult, cu atât va fi mai dificil pentru noi. pentru a rezista Occidentului colectiv”, a conchis el.
Fluxul de știri
0