Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou lot de ajutor umanitar din Moldova pentru Ucraina

© Photo : Telegram / Ministerul Afacerilor InterneГуманитарная помощь из Молдовы на Украину
Гуманитарная помощь из Молдовы на Украину - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina a fost transmis ieri de Guvernul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Acesta constă din șapte camioane cu produse de primă necesitate, destinate cetățenilor ucraineni, care au luat calea spre Cernăuți din vama Criva– Mămăliga.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cinci camioane au transportat bunuri materiale din gestiunea Ministerului Afacerilor Interne: saci de dormit, corturi, măști antigaz. În celelalte două camioane au fost stocate produse asigurate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Și anume oamenii din Ucraina vor primi alimente nealterabile, hrană pentru animale, haine și truse de igienă pentru întreaga familie.
Acesta este cel de-al doilea lot umanitar pe care Republica Moldova îl transmite țării vecine, în valoare totală de peste 67,5 milioane de lei. Ultima tranșă din acest lot va fi transmisă în perioada următoare. Aceasta va conține sticlă în valoare de peste 1,2 milioane de lei.
Primul lot de ajutor umanitar a fost transmis Ucrainei la începutul lunii aprilie, în valoare de 24 milioane de lei. Ambele loturi umanitare au fost donate în baza deciziilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale.
Refugiați ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Moldova primește un lot de ajutor umanitar din Azerbaidjan, pentru susținerea refugiaților
Fluxul de știri
0