Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va găzdui reuniunea președinților de parlament din statele NB8

Grosu la Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Abonare
Președinții de parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Vizita are loc la inițiativa speakerului Igor Grosu, potrivit Direcției Comunicare și Relații Publice a Legislativului.
Mai exact, Parlamentul Republicii Moldova va găzdui marți, 31 mai curent, reuniunea președinţilor de parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia.
După discuții cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele opt delegații vor avea întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare. Ulterior, șefii de parlament vor susține o conferință de presă comună.
Agenda vizitei în Republica Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu premierul Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo”.
”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.
НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Politică
Moldova participă la Adunarea Parlamentară a NATO
Fluxul de știri
0