Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Henry Kissinger, trecut pe lista neagră în Ucraina

© AFP 2022 / Getty Images / Cindy OrdГенри Киссинджер
Генри Киссинджер - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a fost trecut pe lista neagră pe site-ul ucrainean Mirotvorets, după de fostul diplomat american de top i-a cerut președintelui ucrainean Vladimir Zelenski să reia negocierile cu Rusia.
BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik. Controversatul site ucrainean Mirotvorets l-a plasat pe veteranul secretar de stat american Henry Kissinger pe lista neagră pentru participarea la ceea site-ul ce descrie ca fiind „operațiunea de dezinformare a Rusiei împotriva Ucrainei”.
Kissinger a cerut recent țărilor occidentale să-l influențeze pe Zelenski să reia discuțiile de pace cu Moscova.
Site-ul ucrainean a publicat adresa lui Kissinger și alte date personale.
Controversatul site este cunoscut pentru scurgerile sale scandaloase de date personale ale jurnaliştilor, ale membrilor din cadrul rezistenţei din Doneţk şi Lugansk şi ale unor cetăţeni din alte ţări.
În 2016, site-ul a publicat datele a mii de jurnalişti străini care transmiteau despre conflictul din estul Ucrainei, ceea ce a stârnit critici puternice din partea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a Rusiei, UE şi din partea ONG-ului „Reporteri fără frontiere”.
Fluxul de știri
0