Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară

Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
Și deputatul partidului "ȘOR" Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Deputatul fracțiunii Partidul „ȘOR” Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară. Pentru ridicarea imunității au votat 60 de deputați, dintre care 4 voturi au fost din partea deputaților Partidului „ȘOR”.

„Se încuviințează ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală”, se arată în proiectul de hotărâre votat de către deputați.

După ridicarea imunității, Tauber a ieșit la tribuna Parlamentului și a declarat că și ea a votat pentru ridicarea imunității sale.
Atât Marina Tauber, cât și Ilan Șor sunt bănuiți de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie. Procurorul general interimar Dumitru Robu a dar asigurări că dosarele penale în care sunt vizați deputații Marina Tauber și Ilan Șor sunt temeinic documentate și vor avea finalitate în justiție.
Tot astăzi și deputatul fracțiunii Partidul „ȘOR” Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. Pentru ridicarea imunității lui Șor au votat 65 de deputați, 61 de deputați PAS și 4 deputați ai fracțiunii „ȘOR”.
Precizăm că deputații comuniști nu au votat pentru ridicarea imunității celor doi deputați din cauza că au părăsit sala de plen motivând că nu-l recunosc de Dumitru Robu ca procuror general legitim. Totodată, deputații socialiști au părăsit sala Parlamentului încă la începutul ședinței și au mers la protestul împotriva reținerii fostului președinte al țării Igor Dodon.
Ilan ȘOR - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Politică
Deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară
Fluxul de știri
0