Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert economic: "Relația cu Federația Rusă este la limită, între neutralitate și război"

"Relația cu Federația Rusă este la limită, între neutralitate și război"
Abonare
Sergiu Ungureanu: "Republica Moldova rămâne dependentă energetic de Federația Rusă. Problema nu a fost rezolvată"
Sergiu Ungureanu, expert economic, a declarat pentru Agenția Sputnik Moldova că reținerea lui Igor Dodon nu va influența spre bine relația cu Federația Rusă, ba din potrivă o va menține la un nivel deplorabil.
"Reținerea lui Igor Dodon este PR ieftin. Nu se oferă informații care în mod normal prezintă interes public. Rămâne de văzut dacă justiția și-a schimbat comportamentul sau dacă pur și simplu are un nou stăpân", anunță Ungureanu.
Expertul a lăsat să se înțeleagă că Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de relații de bună prietenie cu mai multe țări, în special cu Federația Rusă.
"Arestarea lui Igor Dodon nu ar influența cumva anume relația cu Federația Rusă care este la cel mai scăzut nivel, iar noi avem de rezolvat o problemă serioasă, cea energetică. Republica Moldova este dependentă energetic de Rusia. Problema încă nu a fost rezolvată", a declarat expertul.
Fluxul de știri
0