Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova: dosarul contra lui Dodon riscă să devină o reglare de conturi cu tentă politică

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Reprezentantul oficial al diplomației ruse a comentat, la solicitarea jurnaliștilor, cazul reținerii lui Igor Dodon de către procurorii moldoveni.
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Cazul ex președintelui Moldovei, Igor Dodon, reținut marți, riscă să se transforme într-o reglare de conturi cu tentă politică, dacă nu vor fi respectate toate drepturile și libertățile garantate, a declarat miercuri la un briefing reprezentantul oficial al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.
Ea a subliniat că Moscova urmărește cu atenție evoluțiile în cazul acestui dosar.
„Subliniez încă odată, că este vorba despre o chestiune internă a Republicii Moldova. totodată, noi urmărim cu atenție situația legată de acțiunile procesuale întreprinse față de fostul președinte al acestei țări, actualmente președintele Uniunii de afaceri moldo-ruse. Mizăm pe faptul că toate drepturile și libertățile lui Igor Dodon, garantate acestuia prin obligații juridice internaționale și prin legislația Republicii Moldova, vor fi respectate”, a menționat Zaharova.
În caz contrar, a mai spus ea, cazul riscă să se transforme într-o reglare de conturi motivată politic, principalul motiv fiind apartenența lui Dodon la forțele politice care pledează pentru dezvoltarea dialogului constructiv și respectuos cu Rusia.
„Cu cât politicienii se asociază mai mult cu valorile occidentale liberale, cu atât mai mult aceștia manifestă apucături totalitare în răfuiala cu oponenții. Iată așa o legitate tristă”, a conchis Zaharova.
Igor Dodon a fost reținut marți după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul așa-zisului dosar „kuliok”.
Este vorba despre dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani. Este de precizat, de asemenea, faptul că nu există probe care ar confirma univoc și definitiv conținutul acelei pungi negre de plastic.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Procurorii cer arest preventiv pentru Dodon
Fluxul de știri
0