Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM anunță că joi se adună la un nou protest la casa Guvernului

© Sputnik / Дмитрий ТереховProtestul PSRM contra reținerii lui Igor Dodon
Protestul PSRM contra reținerii lui Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Protestele organizate de PSRM vor continua și joi, 26 mai, au anunțat socialiștii într-un comunicat.
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Pe site-ul PSRM a fost publicat un anunț în care se spune că membrii și simpatizanții formațiunii se vor aduna joi, la ora 9:30, la Guvern, intrarea de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

„PSRM cere eliberarea ex-președintelui țării Igor Dodon și încetarea dosarelor penale, fabricate la comandă. Socialiștii acuză guvernarea PAS și președintele țării, Maia Sandu, de intimidarea opozanților politici și de instituirea dictaturii în Republica Moldova”, mai este menționat în comunicat.

Membrii și simpatizanții PSRM au protestat marți în fața Parlamentului împotriva reținerii ex-președintelui țării, Igor Dodon. Protestul a fost reluat miercuri la sediul Direcției Poliție a municipiului Chișinău.
Igor Dodon a fost reținut după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Reținerea fostului președinte Igor Dodon o acțiune pregătită din timp - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Podcasturi
"Reținerea fostului președinte Igor Dodon - o acțiune pregătită din timp"
Fluxul de știri
0