Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO vrea să mute conflictul în Marea Neagră

Змеиный остров - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
NATO vrea să mute conflictul din Ucraina în Marea Neagră. Marea Britanie vrea să trimită nave de război în Marea Neagră, iar Danemarca înarmează Ucraina cu sistem anti-nave.
BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik. Danemarca a decis să trimită rachete Harpoon Ucrainei, sistem anti-navă. Produs de Boeing, Harpoon este capabil să lovească o ţintă pe mare sau pe uscat pe o rază de acţiune ce merge de la 125 km până la peste 300 km, în funcţie de versiune, având în dotare și sistem radar propriu.
Acest sistem, altfel folosit de pe nave de război și submarine, poate fi folosit și ca o baterie de coastă, putând fi instalat pe camioane. Un alt avantaj al acestui sistem este acela că zboară la altitudine joasă, evitând astfel radarele inamice.
Instalat la Odesa, sistemul ar putea amenința Sevastopolul.
Secretarul de stat al Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat luni că aproximativ 20 de ţări au anunţat noi tranşe de asistenţă în materie de securitate în cadrul celei de-a două întâlniri, virtuale, a „Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei”.
Fluxul de știri
0