Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova se împrumută din nou: De unde vin încă 20 de milioane de euro

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Republica Moldova va împrumuta încă 20 de milioane de euro. Banii vor fi oferiți de Polonia.
CHIȘINĂU, 25 ma- Sputnik. Un împrumut de 20 de milioane de euro va fi acordat de către Polonia Republicii Moldova.
Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia politică externă și integrare europeană – coraportul la proiectul de ratificare a Acordului de împrumut dintre Guvernele celor două țări.
Potrivit Acordului, banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru gestionarea crizei refugiaților.
Creditul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, în termen de până la trei luni de la data intrării în vigoare a acordului. Rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, maturitatea creditului fiind de 20 de ani. Rata dobânzii constituie 0,01% anual.
Acordul de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone a fost semnat pe 8 aprilie 2022, la Varșovia, de către șefii celor două guverne. Proiectul de ratificare a acordului va fi supus dezbaterilor în plenul Legislativului Republicii Moldova.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Gavrilița la Davos: Republica Moldova este o țară mică cu suflet mare
Fluxul de știri
0