Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Încă 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova: De unde vin banii

© Sputnik / Mihai Caraus валюта
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Republica Moldova va beneficia de asistență macro-financiară oferită de Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Republica Moldova va beneficia de asistență macro-financiară oferită de Uniunea Europeană. Astăzi au fost inițiate negocieri și aprobarea semnării memorandumului în acest sens.
Memorandumul de Înțelegere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană prevede acordarea unei asistențe financiare în valoarea de 150 de milioane de euro. O parte din această sumă va fi oferită sub formă de grant, iar alta – sub formă de împrumut.
„Asistența macro-financiară va facilita redresarea economică a Republicii Moldova prin promovarea unui set de politici. Reformele-cheie vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați și pentru a acoperi necesitățile bugetare ale țării noastre”, este precizat în comunicatul de presă al Parlamentului.
Trebuie precizat că asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere.
Gaz, infrastructură  - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Economie
Importatorii greci procură gazul rusesc în ruble
Fluxul de știri
0