Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kosacev a îndemnat la o prezență mai activă în spațiul CSI

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaЗаседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям
Заседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Abonare
Vicepreședintele Consiliului Federației, Constantin Kosacev, a cerut o implicare mai activ în regiunile în care Rusia este așteptată.
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Evenimentele recente duc la faptul că Rusia ar trebui să-și analizeze politica externă, mai activ „să meargă” în spațiul post-sovietic, în regiunile în care este așteptată, a spus vicepreședintele Consiliului Federației, Constantin Kosaceov.
„Evident, vom fi forțați să părăsim Europa unită pe care am creat-o împreună și care va fi divizată destul de mult timp”, a spus politicianul în cadrul forumului care se desfășoară pe platforma grupului media Russia Today „„Noile semnificații ale noii realități”
Potrivit acestuia, Rusia trebuie să fie de câteva ori mai activă în spațiul post-sovietic, în țările CSI, în regiunile care așteaptă „sosirea Federației Ruse”. Potrivit deputatului rus, situația actuală se poate reflecta în conceptul de politică externă a Rusiei.
În ceea ce privește economia, potrivit lui Kosacev, trebuie să „tragem concluzii”, evident, „programul de înlocuire a importurilor nu a fost implementat pe deplin”, “trebuie să ne ridicăm pe propriile picioare”.
„Trebuie să ne asigurăm propria noastră dezvoltare economică autosuficientă, vizând bunăstarea cetățenilor”, a adăugat el.
„În sfera umanitară, trebuie să aducem în prim plan unicitatea țării noastre în ceea ce privește aranjamentul etnic, confesional, administrativ”, a spus politicianul.
Anterior, Kosacev a scris că Rusia se concentrează și caută un răspuns la întrebarea ce ar trebui să devină lumea și ce loc va avea Rusia în ea. Kosacev a numit istoria ultimelor două decenii un moment al conștientizării responsabilității Federației Ruse pentru ceea ce se întâmplă după capitularea în fața Vestului a Europei de Est și a unor vecini din fosta URSS.
Kosacev a declarat că Occidentul nu a abandonat niciodată obiectivul de a transforma rezultatul Războiului Rece doar în favoarea sa. Potrivit acestuia, atunci când evenimentele nu au decurs conform planului, s-a făcut alegerea în favoarea reluării confruntării. El a subliniat că, în orice caz, nu se pune problema predării necondiționate a lumii în fața Occidentului și, prin urmare, este necesară o nouă confruntare pentru victoria finală.
Fluxul de știri
0