Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a fost reținut pe 72 de ore

© Sputnik / Rodion ProcaЭкс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Abonare
Fostul șef de stat și fostul lider al Partidului Socialiștilor a fost reținut pe 72 de ore de către procurorii anticorupție.
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Igor Dodon a fost reținut după ce la domiciliul său, de dimineață, au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție.
Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Mariana Cherpec a precizat că procurorii anticorupție îl bănuiesc pe Igor Dodon de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
Fluxul de știri
0