Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Un mare jurnalist arată cum sunt vânați militarii români pe motive ideologice

© Photo : Ministerul Apărării NaţionaleMilitari români
Militari români - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2022
Abonare
Cornel Nistorescu arată într-un editorial cum au ajuns ”militarii români în genunchi”, fiind vânați ideologic de sorosiști să nu se abată de la doctrina oficială
BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik, Marius Holdean. Cornel Nistorescu își începe editorialul din Cotidianul într-un mod abrupt și virulent, acuzând ”un grup de castrați identitar, concepuți și „născuți” direct pe tastatură de calculator că se străduie să își convingă cititorii că în rîndul militarilor, activi sau pensionari, bate un vînt antidemocratic.
„Cum au constatat asta? Au descins pe facebook și le-au cercetat postările pentru a vedea cum gîndesc. Iubesc ei NATO? Admiră Ucraina? Țin cu Trump? Cred în scenarii?”, arată jurnalistul.
El observă că gândirea militarilor (activi sau pensionari) este cercetată cu lupa, puricată și întoarsă pe toate fețele, iar dacă pensionarii militari înțeleg altfel decât gândește Alexandru Florian sau Gabriel Liiceanu, oamenii respectivi sunt proști, inculți sau sunt dușmani ai poporului sau ai democrației.
Noua gândire acuzatoare importată de cine știe unde, continua Nistorescu, luptă orbește pentru libertăți totale fără nici o libertate de a pune la îndoială dezinformările practicate pe scară largă în pandemie și în războiul din Ucraina și atrage atenția că din tablou nu mai lipsesc decât dosarele, anulările de pensii, confiscările de case și arestările.
„O stranie partidă a străinătății începe să se întindă printre procurori și printre ofițerii activi din servicii, printre politicienii tineri și printre ziariștii întreținuți de afară prin intermediul fundațiilor de susținere a libertății și democrației, deveniți și ei instrumente externe, prin paginile site-urilor, prin preajma Monicăi Macovei și a celor crescuți în pepiniera de oportuniști a lui George Soros”, mai arată jurnalistul care observă, în final, că România neromânească este mult mai aproape!
Fluxul de știri
0