Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Ministerul Apărării monitorizează cu atenție livrarea de arme occidentale la Kiev

© AP Photo / Senior Airman Stephani BargeLivrare de echipament militar în Ucraina
Livrare de echipament militar în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peskov: Ministerul rus al Apărării monitorizează cu atenție livrările occidentale de arme către Ucraina
Nu există nimic nou în posibila furnizare de rachete antinavă „Harpoon” către Ucraina de către americani, armata rusă monitorizează cu atenție aprovizionarea cu arme și ia măsuri, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.
Reuters, citând surse proprii, a raportat că oficialii americani lucrează pentru a furniza Ucrainei rachete antinavă moderne. Potrivit agenției, actualii și foștii oficiali americani, vorbind despre trimiterea Ucrainei de arme mai puternice cu rază mai lungă, au spus că acestea necesită o pregătire mai lungă, sunt mai greu de întreținut și că ar putea cădea în mâinile armatei ruse.
În același timp, o serie de surse din Congresul SUA au spus că două tipuri de rachete antinavă sunt încă luate în considerare pentru a fi trimise la Kiev - acestea sunt „Harpoon”, produse de Boeing, și „Naval Strike Missile”, dezvoltate de Kongsberg și Raytheon Technologies.
„Știți că în Ucraina vin o mulțime de arme din Occident, cunoașteți foarte bine atitudinea noastră față de acest lucru. Prin urmare, nu există nicio inovație aici. Armata noastră monitorizează foarte, foarte atent toate aceste livrări, lucrează preventiv în acest sens, se iau măsuri adecvate”, a spus Peskov, comentând inițiativa SUA de a furniza Ucrainei rachete antinavă Harpoon.
USS Ronald Reagan - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Internațional
Portavionul nuclear american a părăsit baza din Japonia pentru acțiuni de patrulare
Fluxul de știri
0