Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a informat NATO că va spune nu aderării Suediei și Finlandei

© AP Photo / Francois MoriErdogan
Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Erdogan: Turcia a informat țările NATO că va spune nu aderării Suediei și Finlandei
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Turcia a informat membrii NATO că va spune „nu” calității de membru Suediei și Finlandei și va continua aceeași linie, a declarat președintele Tayyip Erdogan.
Finlanda și Suedia au transmis miercuri secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cererile de aderare la Alianță.
"Nu dorim să facem aceeași greșeală de două ori. Prin urmare, ne vom continua politica în acest sens cu hotărâre. Le-am spus partenerilor noștri că vom spune nu apartenenței Suediei și Finlandei la NATO. Ne vom continua drumul în aceeași direcție”, a spus Erdogan într-o conversație cu tinerii, cuvintele din discursul său au fost publicate pe pagina sa de Twitter.
Anterior, Financial Times a raportat că Turcia a blocat începerea procesului de examinare a cererii de aderare a Finlandei și Suediei la NATO. Luni, președintele Erdogan a declarat că Ankara nu poate spune „da” aderării Finlandei și Suediei la NATO, deoarece nu îi vine să creadă în asigurările lor cu privire la legăturile cu reprezentanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan, interzis în Turcia. Dacă Turcia va fi de acord, NATO, potrivit lui Erdogan, „nu va fi o organizație de securitate, ci va deveni un loc în care vor fi mulți reprezentanți ai terorismului”.
Fără aprobarea unanimă a tuturor membrilor, țările nu pot fi acceptate în Alianță.
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Internațional
Erdogan a declarat că Turcia nu se poate dezice de Rusia
Fluxul de știri
0