Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Francezii au trecut de partea Rusiei, scrie The Times

© SputnikTour Eiffel
Tour Eiffel  - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
The Times: Francezii au acuzat NATO că a provocat operațiunea specială rusă în Ucraina
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. În Franța, operațiunea specială rusă din Ucraina este considerată rezultatul provocărilor NATO, scrie ziarul The Times, citat de RIA Novosti.
NATO condusă de SUA și umilința pe care a îndurat-o Moscova încă din anii 1990 l-au provocat pe Vladimir Putin.
Autorul face referire la declarația fostului ministru francez de Externe Hubert Vedrine, care a pus criza ucraineană pe seama aliaților occidentali „aroganți”.
La rândul său, secretarul permanent al Academiei Franceze, Helene Carrère d'Encausse, este convinsă că situația actuală a apărut din cauza umilinței la care au fost supuși rușii după prăbușirea Uniunii Sovietice, când „nimeni nu a ajutat țara să facă față probleme serioase".
Potrivit profesorului de la Sorbona și istoricului american Andre Kaspi, NATO se întărește în detrimentul Uniunii Europene, iar industria americană câștigă miliarde din aprovizionarea cu arme.
„Pentru Statele Unite, acest conflict din Europa a devenit o afacere mare”, a spus el.
În Franța s-a format o opinie comună, potrivit căreia Rusiei trebuie să i se ofere o cale demnă de ieșire din situația actuală, inclusiv concesii de la Kiev, a conchis jurnalistul.
Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Editorialist
Erdogan obligă Finlanda și Suedia la umilire publică
Fluxul de știri
0