Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marine Le Pen se opune extinderii NATO și UE

© AFP 2024 / EMMANUEL DUNANDMarine Le Pen
Marine Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Abonare
Marine Le Pen crede că o extindere a NATO sau a Uniunii Europene nu vor contribui la favorizarea păcii ci vor ridica noi probleme și noi tensiuni.
CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. ”În prezent, anunţuri de extindere a NATO, anunţuri de extindere a Uniunii Europene nu au vocaţia, în opinia mea, să permită să se găsească soluţii ale păcii”, a declarat Marine Le Pen la postul de radio France Inter, preluată de Bugetul.ro.
Marine Le Pen care a pledat, în campania electorală, în favoarea unei ”apropieri strategice între NATO şi Rusia” după terminarea Războiului rus din Ucraina, susține acum că trebuie să se țină cont și de sensibilitățile Rusiei când se discută securitatea europeană.
Citând un editorial publicat în Le Figaro de către fostul deputat suveramist Henri Guaino din cadrul Les Republicains (LR, dreapta), deputata în Pas-de-Calais și-a exprimat ”îngrijorarea cu privire la riscul de a fi antrenaţi într-un război pe care, în realitate, nimeni nu l-a vrut şi care, printr-un efect mecanic, va antrena o întreagă serie de ţări în conflict care, de fapt, va deveni mondial”, așa cum a fost cazul primului război mondial.
Fluxul de știri
0