Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost ambasador SUA la București: Statul trebuie să piardă controlul asupra economiei

Adrian Zuckerman - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul ambasador al Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a revenit în spațiul public românesc cu același obiectiv: lobby pentru privatizarea economiei românești.
BUCUREȘTI, 18 mai - Sputnik. Prezent la o emisiune a postului B1 TV, fostul ambasador al SUA la București a reluat o temă constantă a mandatului său diplomatic: necesitatea ca statul român să își privatizeze toate companiile și resursele.
Zuckerman a afirmat că România are cel mai mare număr de companii controlate de către stat iar acest lucru, în opinia fostului ambasador, ar fi ”cel mai mare pericol” pentru economia românească.
Dar și privatizarea nu se poate face oricui, a mai dat de înțeles Zuckerman, care consideră că investitorii ruși ar fi ”o mare primejdie”, dând de înțeles că privatizările ar trebui să favorizeze ”partenerul strategic”, SUA.
Odată privatizate, aceste companii vor trebui să fie mai departe subvenționate de către guvern, aici Zuckerman dând exemplul Turciei. Numai că astfel, după cum se întâmplă deja cu bănci și corporații din România, acestea să aibă asigurat profitul pe care îl pot externaliza apoi spre alte state.
Numit ambasador de către Donald Trump, Adrian Zuckerman nu a susținut, de-a lungul mandatului său ca ambasador, o revoluție conservatoare, precum cea inițiată la Washington de liderul său politic. Din contra, ambasadorul american a fost un constant critic al încercărilor de a asigura suveranitatea economică a României în timpul guvernărilor din perioada 2017 -2019.
Заместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков  - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Rusia
Kremlinul a povestit ce se întâmplă cu țările lipsite de principii
Fluxul de știri
0