Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe ambasade, inclusiv cea a SUA, se solidarizează cu persoanele LGBTI din Moldova

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaParadă LGBT, foto din arhivă
Paradă LGBT, foto din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Abonare
O serie de misiuni diplomatice ale statelor care constituie civilizația Occidentului liberal au făcut o declarație comună de solidarizare cu persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Ambasada SUA la Chișinău a publicat pe pagina sa o declarație în limbile română, rusă și engleză de solidarizare cu lesbienele, gayi, bisexualii, transgenderii și intersex (LGBTI) din Republica Moldova.
Declarația este făcută cu prilejul a ceea ce în declarație este numit „Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei în Republica Moldova”.
„De Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, care este sărbătorită astăzi, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți continuă să se confrunte cu discriminare, violență și stigmatizare pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale. Fiecare stat are obligația să-și protejeze poporul de violență și discriminare și să-i asigure exercitarea deplină și egală a drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuală, identitatea sau expresia de gen, caracteristicile sexuale”, este un citat din textul publicat de ambasada SUA.
Semnatarii declarației și-au reafirmat angajamentul de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor, inclusiv dreptul la nediscriminare și dreptul la întruniri pașnice.
Totodată, cetățenii moldoveni sunt informați despre „cea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBTI „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”, pentru promovarea și celebrarea egalității pentru toți”, care urmează să se desfășoare în perioada 15-19 iunie.
Declarația comună este emisă de misiunile Austriei, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Republicii Cehe, Ciprului, Croației, Danemarcei, Elveției, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Israelului, Italiei, Japoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit, Sloveniei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei, Țărilor de Jos și Ucrainei.
Заместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков  - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Rusia
Kremlinul a povestit ce se întâmplă cu țările lipsite de principii
Fluxul de știri
0