Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Agenția de Mediu tergiversează autorizarea tăierii arborilor periculoși, demisia

© Sputnik / Mihai CarausIon Cioban
Ion Cioban - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Abonare
Doar în perioada ianuarie-mai 2022 Întreprinderea Municipală „Spații Verzi” a venit cu propuneri de curățare a peste 3 mii de arbori, Agenția pentru Protecția Mediului a aprobat doar 2288 de solicitări.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Doar în perioada ianuarie – mai 2022 ÎM „Spații Verzi” a solicitat autorizarea curățării a 3066 de copaci și tăierii altor 620. Agenția pentru Protecția Mediului a autorizat curățarea a 2288 de copaci și tăierea a 242 de copaci, scrie primarul de Chișinău, Ion Ceban, pe pagina sa de Telegram.
„Dar ce facem cu cei aproape 400 de copaci propuși spre a fi tăiați și cu cei peste 1000 care necesită a fi curățați”, întreabă edilul.
El menționează că e vorba de copaci ce prezintă pericol, această stare a loc fiind constatată de specialiști.
„An de an, în condițiile tergiversării proceselor, acești copaci ajung într-o stare tot mai nesatisfăcătoare”, mei scrie Ceban.
Potrivit lui, doar în ultimele zile a fost constatată starea de degradare avansată și, respectiv, periculoasă, la mii de copaci.
„Am primit sute de fotografii de la oameni, majoritatea dintre acești copaci trebuie să fie tăiați, iar Agenția pentru Protecția Mediului adoptă decizii timp de câte 5 luni... Și până când ÎM „Spații Verzi” nu vine la fiecare copac din această listă (abia după ce este emisă autorizația), fiecare dintre acești copaci reprezintă un pericol direct pentru orășeni”, precizează primarul de Chișinău.
Ion Ceban cere în acest context demisia conducerii Agenției pentru Protecția Mediului din cauza faptului că tergiversează deciziile vital necesare. Mai mult, el a anunțat că va iniția o investigații pe cale judiciară pe marginea activității acestei agenții. De asemenea, Ceban a anunțat crearea unui grup de lucru inter-instituțional pentru monitorizarea situației în acest domeniu.
Siluetă copil - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Societate
Un copil de doi ani a murit după ce un copac s-a prăbușit peste el
Fluxul de știri
0