Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Activele rusești ale grupului Renault devin proprietatea statului

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaFabrica Renault Rusia
Fabrica Renault Rusia  - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Abonare
Ministerul Industriei și Comerțului de la Moscova a anunțat că activele rusești ale grupului Renault devin proprietatea Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Activele rusești ale grupului Renault devin proprietatea statului și a guvernului Moscovei, a anunțat Ministerul Industriei și Comerțului la Feerației Ruse, pe canalul său Telegram.
„Acordurile semnate prevăd transferul acțiunilor Renault Rusia către orașul Moscova, iar acțiunile AvtoVAZ către statul reprezentat de Institutul Științific și Cercetare Auto, aflat în subordinea Ministerului Industriei și Comerțului al Rusiei”, se arată în comunicatul de presă.
Astfel, cotele din active vor fi repartizate astfel:
100% din acțiunile Societății pe Acțiuni Închise “Renault Rusia” vor fi deținute de Guvernul Moscovei;
67,69% din acțiunile concernului auto AvtoVAZ sunt transferate în proprietatea Federației Ruse reprezentată de Institutul Științific și Cercetare Auto, aflat în subordinea Ministerului Industriei și Comerțului al Rusiei;
acțiunile rămase ale AvtoVAZ vor fi deținute de Rosteh.
AvtoVAZ va ​​efectua service-ul de întreținere a mașinilor Renault în Rusia și, de asemenea, va continua să producă întreaga gamă de modele Lada la fabricile sale.
Ministerul Industriei și Comerțului a subliniat că Renault a primit dreptul de a-și răscumpăra cota la AvtoVAZ în termen de șase ani.
Producătorul francez de automobile deținea aproape 68% din acțiuni în întreprinderea deținută în comun cu Rosteh, care deține AvtoVAZ. Renault a anunțat pe 23 martie suspendarea producției în Rusia.
AvtoVAZ produce mașini și componente cu ciclu complet pentru două mărci - Lada și Renault. Fabricile sunt situate în Togliatti și Ijevsk. Brandul Lada este format din cinci familii de modele: Vesta, Xray, Largus, Granta și Niva.
Fluxul de știri
0