Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Finlandei nu crede în existența unei amenințări din partea Rusiei

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaPreședinții Rusiei și Finlandei, Vladimir Putin și Sauli Niinisto
Președinții Rusiei și Finlandei, Vladimir Putin și Sauli Niinisto - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Președintele Finlandei Sauli Niinisto a declarat că nu crede în existența unei amenințări directe pentru țara sa din partea Rusiei.
CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Președintele Finlandei Sauli Niinisto a declarat că nu crede în existența unei amenințări directe pentru țara sa din partea Rusiei, scrie RIA Novosti.
„Eu nu cred că ei planificau un atac asupra Finlandei nici atunci, nici acum”, a declarat Sauli Niinisto.
El susține că intenția Finlandei de a adera la NATO e legată de faptul că situația în domeniul securității s-a schimbat.
Totodată, politicianul s-a arătat surprins de calmul cu care a reacțiponat Vladimir Putin în timpul discuției lor recente la telefon, când președintele finlandez l-a informat pe liderul rus despre decizia autorităților țării sale.
Putin i-a spus lui Sauli Niinisto că renunțarea Finlandei la neutralitatea sa tradițională e un pas greșit, deoarece această țară nu este amenințată militar.
Fluxul de știri
0