Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

„PAS, a optat pentru stabilitate. Partidul nu vrea „zdruncinături” ”

„PAS, a optat pentru stabilitate. Partidul nu vrea „zdruncinături” ”
Abonare
Corneliu Ciurea: ”Desemnarea dlui Grosu este o alegere a unui grup dominant din interiorul partidului. El va fi vioara întâi”
Analistul politic, Corneliu Ciurea într-un interviu exclusiv oferit Agenției Sputnik Moldova, a comentat desemnarea actualului președinte al Parlamentului, Igor Grosu, în funcția de conducător al Partidului Acțiune și Solidaritate.
“PAS, care se lovește de provocări atât pe linie internă, cât și cea externă, a ales o linie conservatoare. În acest context, partidul a preferat să opteze pentru stnbilitate. Astfel ei își doresc o consolidare pe interiorul partidului”,susține expertul.
De asemenea, Corneliu Ciurea este de părere că PAS este un partid închis și poate pe viitor ar putea să opteze pe anumite schimbări majore.

„Se presupune că în interiorul partidului există mai multe curente, inclusiv o aripă a oamenilor de afaceri. Opțiunea pentru dl Grosu este opțiunea pentru grupul dominant, care include pe premier și alți reprezentanți ai oamenilor implicați în procesul de reformare a justiției mai puțin pe dl Spînu. Grupul oamenilor de afaceri este unul minoritar, iar dl Grosu va fi vioara întâi a partidului”, a declarat Ciurea.

Fluxul de știri
0