Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban vrea parcări publice în locul celor îngrădite de privați pentru vânzări auto

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaParcare publică, vedere de la înălțime
Parcare publică, vedere de la înălțime - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Abonare
Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că în locul parcărilor private, folosite pentru vânzarea mașinilor, trebuie să fie amenajate parcări publice.
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Ion Ceban, primarul Chișinăului, a anunțat pe canalul său de Telegram că a dat dispoziții pretorilor de sector să readucă în posesia și folosința primăriei terenurile folosite la ora actuală pentru parcări îngrădite cu destinație de vânzări auto.
Aceste spații, susține edilul, trebuie să fie eliberate pentru amenajarea de spații destinate publicului, a trotuarelor și parcărilor.
„M-am adresat pretorilor din sectoare cu solicitarea să revizuiască actele de dare în arendă a tuturor terenurilor utilizate în acest scop, să constate expirarea termenului de arendă, să emită prescripții și să elibereze spațiile publice în termenele prevăzute de lege”, a menționat Ceban.
El a precizat că e vorba despre unele terenuri din străzile Albișoara, Cantemir și altele.
„Aceste spații vor fi folosite pentru amenajarea trotuarelor și crearea parcărilor publice pentru toți locuitorii”, notează Ion Ceban.
Primarul menționează că acolo unde sunt identificate terenuri libere, Primăria amenajează parcări, unele dintre ele având o capacitate mare – de până la 500 de locuri. Astfel de parcări sunt pe străzile Ghidighici și Ion Creangă. Primăria lucrează și asupra amenajării de parcări mari la intrările în oraș de tipul Park and Ride.
Fluxul de știri
0