Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina se scumpește și mâine: Cât va costa motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O nouă scumpire a litrului de benzină este anunțată pentru 17 mai. ANRE a publicat noile prețuri plafon.
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Prețul la benzina cu cifra octanică 95 crete din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabine pentru data de 17 mai.
Astfel, prețul pentru un litru de benzină ar putea crește cu încă 30 de bani, astfel ajungând la 29,59 de lei. Motorina ar putea fi mai ieftină cu nouă bani și va ajunge să coste 27,57 pentru un litru.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2022
Internațional
Valoarea Hidroelectrica, creștere substanțială într-o singură lună
Fluxul de știri
0