Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De Ziua Familiei primarul de Chișinău a anunțat câteva gesturi nobile

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaFamilia tradiţională
Familia tradiţională - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2022
Abonare
Duminică în Moldova e sărbătorită Ziua Familiei, iar cu acest prilej administrația capitalei a anunțat câteva măsuri de sprijin pentru mai multe familii.
CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Primăria Chișinău va oferi un ajutor financiar unic de 1000 de lei pentru 100 de familii cu 3 şi mai mulţi copii aflaţi la evidenţa Direcţiei municipale sănătate şi asistenţă socială, a anunțat primarul Ion Ceban pe o rețea de socializare.
De asemenea, edilul a mai anunțat că 8000 de copii din familiile cu situaţie materială precară, în scopul pregătirii pentru noul an de studii 2022-2023, vor primi câte 700 de lei din partea municipalităţii.
Ceban a mai menționat că „copiii rămaşi fără îngrijire părintească şi copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească, plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă şi în instituţiile rezidenţiale care vor merge în clasa I, vor primi un ajutor unic de 5000 de lei, absolvenţii clasei a IX-a, câte 3000 de lei şi absolvenţii clasei a XII-a – 5000 de lei”.
„Suntem alături de familiile și copiii care necesită ajutor. Facem lucruri frumoase împreună cu locuitorii Chișinăului”, a punctat primarul capitalei.
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Podcasturi
Important pentru părinți: Psiholog, despre rolul familiei în educația copilului
Fluxul de știri
0