Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Niinistö au discutat despre intenția Finlandei de a adera la NATO

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaPutin și Niinistö
Putin și Niinistö - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin și președintele finlandez Sauli Niinisto au discutat despre intenția Finlandei de a adera la NATO
CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik Președintele rus Vladimir Putin a vorbit telefonic cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, șefii de stat „au avut un schimb de opinii sincer” pe fondul intențiilor Finlandei de a adera la NATO.
Acest lucru se precizează într-un comunicat de presă al Kremlinului în urma conversației.
Putin a subliniat că „abandonarea politicii tradiționale de neutralitate militară ar fi o greșeală, deoarece nu există amenințări la adresa securității Finlandei”.
„O astfel de schimbare a politicii externe a țării poate avea un impact negativ asupra relațiilor ruso-finlandeze, care de mulți ani au fost construite în spiritul bunei vecinătăți și a cooperării de parteneriat și au fost reciproc avantajoase”, a informat serviciul de presă al președintelui rus.
Liderii au discutat și despre situația din Ucraina. În special, Putin i-a oferit lui Niinisto o evaluare a discuțiilor dintre reprezentanții Moscovei și Kievului, care, după cum se spune în declarație, au fost „practic suspendate” de partea ucraineană. Se presupune că conversația telefonică a avut loc la inițiativa Helsinki.
Flag Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Rusia
Lavrov: Uniunea Europeană pierde semnele de independență
Fluxul de știri
0