Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a declarat ca persoane non grate 10 angajați ai Ambasadei României

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaКомплексная реставрация Большого Каменного моста
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Abonare
După ce Bucureștiul a expulzat 10 angajați ai Ambasadei Rusiei la București, Mosova a răspuns în oglindă și a a declarat ca persoane non grate 10 persoane de la Ambasada României din Rusia
BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a informat că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.
MAE se justifică într-un comunicat de presă și pretinde că decizia autorităților române ar fi avut la bază activitățile şi acțiunile celor 10 persoane, care ar fi contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.
MAE s-a ”remarcat” în ultima perioadă prin ieșiri nediplomatice, ultima fiind admonestarea Ambasadorului Rusiei la București pentru postările din mediul online în care reprezentantul Moscovei expunea poziția oficială a statului său, așa cum face orice ambassador al unei țări.
Nave în Marea Neagră, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul ține blocate în șapte porturi 75 de nave din 17 țări
Fluxul de știri
0