Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recomandări după înregistrarea primului caz probabil de hepatită acută la copii

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Abonare
În contextul înregistrării în Republica Moldova a primului caz probabil de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii, Ministerul Sănătății vine cu recomandări pentru părinți.
CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății a venit astăzi cu recomandări pentru părinți în contextul înregistrării în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii.
Ministerul îndeamnă părinții să fie atenți la semnele hepatitei acute, precum apariția icterului (culoarea galbenă a feței și a sclerei, urina întunecată la culoare), dar și la simptomele afecțiunilor gastrointestinale - greață, vomă, diaree și dureri abdominale.

"Pentru confirmarea sau infirmarea unui caz probabil de hepatită acută de etiologie neidentificată vor fi efectuate probele necesare pentru a exclude prezența virușilor obișnuiți care provoacă hepatită virală acută și prezența hepatitei toxice medicamentoase", precizează Ministerul Sănătății.

Medicii recomandă respectarea bunelor practici de igienă, precum spălarea regulată a mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor care pot fi atinse frecvent de copii și a jucăriilor.
Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că de hepatită acută de origine necunoscută pot suferi copiii la orice vârstă, începând de la o lună până la 16 ani.
Lockdown în Shanghai: străzi goale, magazine închise din cauza COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Video
Lockdown în Shanghai: străzi goale, magazine închise din cauza COVID-19
Fluxul de știri
0