Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: Sancțiunile vor crea o nouă arhitectură de securitate în lume

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaMedvedev
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Medvedev: sancțiunile anti-ruse vor duce la crearea unei noi arhitecturi de securitate în lume
CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Sancțiunile anti-ruse vor duce la crearea unei noi arhitecturi de securitate care să recunoască slăbiciunea conceptelor occidentalizate ale relațiilor internaționale, în plus, vor fi formate noi alianțe internaționale ale țărilor bazate pe criterii pragmatice, a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram.
„Ca urmare, va fi creată o nouă arhitectură de securitate, în care de facto, și apoi de jure, sunt recunoscute realitățile actuale: a) slăbiciunea conceptelor occidentalizate ale relațiilor internaționale precum „Ordinea bazată pe reguli” și altele lipsite de sens; b) colapsul ideilor unei lumi americano-centrică; c) existența intereselor respectate de comunitatea mondială în acele țări care se află într-un stadiu acut de conflict cu lumea occidentală”, a scris Medvedev.
De asemenea, în opinia sa, se vor forma noi alianțe internaționale de țări.
„Se vor forma noi alianțe internaționale ale țărilor bazate pe criterii anglo-saxone pragmatice mai degrabă decât ideologice”, a spus Medvedev.
Imagine din Mariupol - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Internațional
Un general italian este de părere că în Ucraina criza ar putea dura ani de zile
Fluxul de știri
0