Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Tariful la gaz pentru consumatorul final ar putea ajunge la 21 de lei

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Abonare
Tariful la gaz pentru consumatorul final ar putea ajunge la 21 de lei în această vară, anunță Vadim Ceban.
CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește până la 21 de lei pentru un metru cub. Anunțul a fost făcut de directorul general al companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
„Astăzi, tariful trebuie să fie mult mai mare decât este. (...) După toată logica implementării metodologiei tarifare noi trebuie să depunem pentru creșterea tarifului. În martie, noi nu am făcut acest lucru, nici în aprilie pentru că, o spun deschis, nu vroiam să fie o presiune financiară mare asupra consumatorilor noștri. Fiindcă, totuși, în luna martie e mare consumul, în aprilie ieșim din perioada de iarnă, iar deja în mai, iunie, iulie consumul scade pentru că nimeni nu mai utilizează gazul pentru încălzire. (...) După prețul de piață, noi ar trebui deja să avem pentru consumatorii finali prețul de 21 de lei (n.r. pentru metrul cub de gaze)”, a declarat Ceban.
Amintim că în prezent, tariful la gazele naturale este de 15,18 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus.
Potrivit contractului cu Gazprom, Republica Moldova achită până la data de 20 a fiecărei luni pentru gazele naturale consumate în luna precedentă și 50% din volumul gazelor consumate în luna curentă.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Societate
Pașapoartele s-ar putea ieftini: Cât ar putea costa
Fluxul de știri
0