Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Aderarea Finlandei la NATO va declanșa măsuri de răspuns ale Moscovei

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaMoscova
Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Abonare
Aderarea Finlandei la NATO ar reprezenta o amenințare pentru Rusia și nu va contribui la siguranța lumii, avertizează Moscova.
Moscova a avertizat că aderarea Finlandei la NATO ar reprezenta o amenințare directă la adresa securității Rusiei, iar acceptarea acesteia în alianța militară ar determina Rusia să introducă măsuri pentru propria siguranță. Avertizarea vine după ce oficialii finlandezi au confirmat joi angajamentul de a se alătura blocului condus de SUA și au anunțat că intenționează să întocmească o cerere oficială în această săptămână.
„Există o instrucțiune curentă din partea președintelui de a se elabora o listă de măsuri pentru întărirea flancurilor noastre vestice, [măsură care are] legătură cu întărirea flancurilor estice ale NATO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe de presă joi, adăugând că extinderea NATO către granițele Rusiei nu va face lumea sau continentul eurasiatic mai sigure.
Peskov, citat de RT, a adăugat că Rusia regretă decizia Finlandei de a se alătura măsurilor ostile luate de UE și a avertizat că încercarea Helsinki de a adera la NATO vor constitui un motiv ca Moscova să vină cu un răspuns în oglindă.
Declarația vine după ce liderii finlandezi au anunțat joi angajamentul de a urmări aderarea la blocul militar condus de SUA. Președintele Sauli Niinisto și prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, și-au exprimat punctul de vedere că, „în calitate de membru al NATO, Finlanda va consolida întreaga alianță de apărare”, adăugând că țara lor „trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO”.
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Coronavirus
OMS: Europa depăşeşte pragul de două milioane de morţi din cauza COVID-19
Fluxul de știri
0