Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a transmis cea de-a doua parte a chestionarului de aderare la UE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a transmis astăzi reprezentanților Uniunii Europene cea de-a doua parte a chestionarului de aderare la UE.
CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Cele șapte volume completate au fost transmise în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului sediu al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
“Felicit toți colaboratorii Delegației Uniunii Europene cu deschiderea acestui nou sediu. Sperăm ca aceasta schimbare să fie de bun augur, iar noua clădire să poată acomoda o misiune mai numeroasă. Uniunea Europeană a reprezentat mereu pentru moldoveni o aspirație, UE este asociată cu libertatea, democrația și bunăstarea. UE înseamnă și un prieten devotat, ce a fost alături de noi în momente dificile. În martie Moldova a depus cererea de aderare la UE și la 22 aprilie a fost înmânată prima parte a chestionarului. Astăzi venim cu cele șapte volume completate a celei de-a doua părți a chestionarului. Mulțumesc funcționarilor ce au muncit la completarea documentelor”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a menționat că volumele sunt cel mai bun cadou de casă nouă și s-a arătat impresionat de determinarea autorităților în procesul de aderare la UE. „Noi muncim mult pentru a apropia Moldova de UE. Am fost impresionat de determinarea moldovenilor de a avansa în relația cu UE”, a opinat Mazeiks.
Prezent la ceremonia de inaugurare, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, care s-a aflat într-o vizită de lucru de două zile în Republica Moldova, a salutat modalitatea autorităților de a face față situației create în regiune și a reiterat că Moldova merită să facă parte din Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0