Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul european pentru Afaceri Interne

© SputnikPreședinția Republicii Moldova
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru Afaceri Interne.
CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Discuții privind acțiunile de consolidare a frontierei au avut loc astăzi în cadrul întrevederii președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson. Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au referit și la majorarea numărului de polițiști de frontieră și de polițiști implicați în asigurarea ordinii publice, mobilizarea instituțiilor pentru a asigura condiții optime pentru refugiați.
„Prioritară rămâne siguranța și securitatea cetățenilor noștri. Apreciez implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în această perioadă angajații diverselor structuri ale forțelor de ordine”, a declarat Maia Sandu în cadrul întrevederii.
Trebuie precizat că Uniunea Europeană a detașat în Republica Moldova ofițeri FRONTEX și alți experți care lucrează împreună cu poliția de frontieră, pentru asistența oferită de EUBAM refugiaților și pentru măsurile de relocare a acestora în țările UE.
În cadrul discuțiilor, Maia Sandu și Ilva Johansson au abordat și subiectele ce țin de situația de securitate din regiune, dar și despre valul de refugiați generat de acest războiul din Ucraina.
Mai Sandu a menționat că pentru Republica Moldova este important să-i ajute, în continuare, pe toți cei care au nevoie de adăpost. La rândul său, Comisarul Ilva Johansson a spus că solidaritatea cetățenilor moldoveni în această situație a fost una fără precedent și ei merită toată aprecierea.
Ylva Johansson - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Politică
Comisarul European pentru Afaceri Interne vine la Chișinău: Cu cine se va întâlni
Fluxul de știri
0