Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Ion Cristoiu prevestește victoria Rusiei, ironizând propaganda occidentală

© Photo : EuroParlamentarulIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Interpretând mesajul transmis lumii de Vladimir Putin pe 9 mai 2022, jurnalistul Ion Cristoiu prevestește victoria Rusiei și ia în derâdere propaganda vestică.
BUCUREȘTI, 12 mai - Sputnik. Ion Cristoiu arată într-o analiză publicată pe blogul personal că sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 mai 2022 în Rusia a avut drept punct central Parada militară din Piața Roșie care se sărbătorește ca zi națională în Rusia din 1965.
Cristoiu arată că Vladimir Putin a reabilitat Ziua de 9 mai după ce, pe vremea lui Elțîn, ”cel care a făcut din Rusia un vasal al Americii numai și numai pentru a fi el Noul Țar, Ziua de 9 mai a fost împinsă în plan secund”.
”Rușii își pierduseră nu doar orgoliul național de a fi intrat în Paris (unde au impus numele de Bîstro) și în Berlin, dar și minimele condiții de viață. Cînd am fost ultima oară la Moscova, vorbindu-mi de acești ani de restriște ai rușilor, amintind de cei ai lui 1941, cineva m-a dus în Gara Kiev, pentru a-mi arăta locurile în care profesorii universitari doctori docenți cerșeau o bucată de pîine”, amintește Cristoiu de epoca Elțîn, prin comparație cu perioada actuală.
I-a dat și mai mare amploare ca înainte de prăbușirea URSS din două motive:
Cristoiu observă că anul acesta Parada și Discursul lui Vladimir Putin au fost văzute de politicienii occidentali și de presă drept unul dintre marile evenimente ale anului.
Înainte de 9 mai, potrivit unei tradiții instalate în presa occidentală, după 24 februarie 2022 s-a declanșat o întrecere planetară de profeții ce va spune Parada, dar mai ales ce va spune Vladimir Putin.
”S-ar putea alcătui un studiu de patologie psihologică despre năzbîtiile prezentate de presa occidentală drept profeții despre ce va spune Putin în discursul de la Paradă. Cea mai des întîlnită aiureală e cea despre folosirea momentului de către Putin pentru a declara Război Ucrainei și prin asta mobilizarea generală. Profeția asta de consumatori de hașiș a izvorît din luarea în serios a aserțiunilor de propagandă de război întreținută de generali în retragere și specialiști suspecți de proști potrivit cărora Rusia a pierdut Războiul din Ucraina”, îi ironizează Cristoiu pe falșii profeți și analiști din Vest.
Astfel, Profeția despre Declararea Războiului se anunța din start o neghiobie impusă minților de propaganda de război.
”Spre dezamăgirea presei, Parada a înșelat toate așteptările occidentale. Vladimir Putin n-a declarat Război Ucrainei și nu a anunțat mobilizarea generală. N-a zis nimic concret despre Războiul din Ucraina”, observă Cristoiu.
Aflată în Război cu o coaliție multinațională alcătuită din 40 de state, conduse de America, o coaliție care a deschis împotriva Rusiei trei fronturi – al Sprijinului fățiș dat Ucrainei în arme, bani și specialiști în folosirea armamentului modern și în culegerea de informații, al Sancțiunilor economice gândite ca niște lovituri militare, al Propagandei de război care implică marea presă occidentală – Rusia e prezentată de Vladimir Putin ca repetând situația din timpul Marelui Război Pentru Apărarea Patriei, este de părere Ion Cristoiu.
Jurnalistul arată că discursul de la Parada de 9 mai 2022 reamintește rușilor de anii 1941- 1942, până la Stalingrad, când totul părea pierdut, dar mai ales când suferințele poporului erau uriașe.
”Și cu toate acestea Rusia a învins. A învins împotriva oricărui calcul și a oricărei profeții. Așa cum spunea o vorbă atribuită lui Stalin la vremea respectivă: Va fi soare și pe ulița noastră. Văzut sub acest semn, al mesajului că la fel ca în Marele Război pentru Apărarea Patriei, rușii vor rezista la toate sancțiunile economice, la rusofobia devenită stare de spirit în Occident, la umilințele care ar fi pentru ei interzicerea participării sportivilor la întreceri internaționale, momentul 9 mai 2022 de la Moscova a spus multe despre ce gândește Vladimir Putin în aceste zile. Și anume că Rusia va continua Războiul, în ciuda angajării împotriva ei a întregului Occident, până va obține victoria”, mai scrie Cristoiu, profețind victoria Rusiei.
Fluxul de știri
0