Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Transportul public nu se poate întreținere de sine stătător"

Transportul public nu se poate întreținere de sinestătător
Abonare
Parcul de troleibuze și autobuze este creditat anual de Primăria Chișinău, iar taxa de călătorie, de fapt, nu acoperă nici jumate din cost.
Expertul economic Sergiu Ungureanu a venit cu mai multe detalii într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova cu privire la decizia Primăriei capitalei de a mări taxa pentru transportul public la 6 lei.
“La moment parcul urban nu se poate întreține de sine stătător. Dincolo de energia electrică și motorina care s-au scumpit, prețurile la piese de schimb și alte componente, la fel, sunt în creștere”, susține Ungureanu.
Expertul este de părere că scumpirile ar putea continua pentru că presiunea este prea mare pe bugetul municipal.
“Prețul biletului nu acoperă nici jumate din valoarea costurilor. Primăria ar trebui să conceapă un alt sistem de achitare. Un bilet cu o singură direcție ar trebui înlocuit cu un abonament care să includă mai multe direcții sau perioade” a conchis Sergiu Ungureanu.
Menționăm că astăzi Primarul Chișinăului a declarat la conferința de presă că taxa pentru transportul public va fi de 6 lei și că aceste scumpiri au fost înregistrate în mai multe centre regionale din țară.
Fluxul de știri
0