Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețurile la benzină în SUA au atins un nou record

© AFP 2022 / Getty Images / Mario TamaBenzinărie în Burbank, California
Benzinărie în Burbank, California - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețurile benzinei la pompă în Statele Unite au atins marți un nou record, potrivit American Automobile Association (AAA).
BUCUREŞTI, 11 mai – Sputnik, Doina Crainic. Costul mediu de vânzare a unui galon de benzină a atins 4,374 dolari marți, a declarat American Automobile Association (AAA), ceea ce a depăşit fostul record de 4,331 USD, stabilit în martie.
Creșterea este cauzată în principal de costul ridicat al petrolului brut, care era aproape de 100 de dolari pe baril săptămâna trecută și acum se apropie de 110 USD, a explicat asociația pe site-ul său, potrivit RT.
Futures Brent, principalul nivel de referință global, a scăzut cu 7% din 30 martie. Drept urmare, prețurile gazelor au fost puțin mai scăzute în aprilie, dar acum au crescut cu aproximativ 10%.
De asemenea, prețul de vânzare cu amănuntul al combustibilului diesel a atins un record în această săptămână, de 5,45 de dolari pe galon.
Un sondaj recent a arătat că preţurile tot mai mari la combustibil au obligat aproximativ două treimi din proprietarii de vehicule din SUA să își schimbe obiceiurile privind utilizarea vehiculelor.
Prețurile petrolului au crescut şi din cauză că unele rafinării americane s-au închis în timpul pandemiei, în timp ce rafinăriile rămase se apropie de utilizarea capacitatăţii maxime, potrivit datelor de la Energy Information Administration.
Stocurile globale de combustibil sunt reduse în contextul în care cererea a revenit la niveluri pre-pandemice, în timp ce producția nu a reușit încă să ţină pasul cu cererea. Livrările de petrol s-au redus după ce Rusia – un important exportator de petrol – a lansat ofensiva în Ucraina, ceea ce a determinat Statele Unite, UE și aliații lor să impună sancțiuni dure împotriva Rusiei și să interzică sau să plănuiască interzicerea importurilor de petrol din ţară.
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Rusia
“Gazprom” livrează gaz prin Ucraina către UE conform contractului
Fluxul de știri
0